Test

Langdurige en/of terugkerende nek- en rugklachten

Een stijve, pijnlijke nek of rug. Soms meer aanwezig soms minder maar altijd sluimerend op de achtergrond. Herkent u dit? Dan wordt het tijd om daar eens goed naar te laten kijken.
Als manueeltherapeut ben ik opgeleid om door middel van een grondig vraaggesprek en uitgebreide testen te zoeken naar factoren die een rol spelen bij het in standhouden van klachten in de rug of de nek. Ik kijk dan onder andere naar:

  •  Houding
  • Bewegingspatronen
  • Functies van zenuwen en spieren
  • Gewrichten (zowel in de regio van de klachten als gewrichten die daarmee verband houden)
  • Andere bijdragende factoren als werk, sport en hobby’s

Na het onderzoek kan ik meteen beoordelen welke aspecten er zijn die behandeld kunnen worden en zal ik in overleg met u een behandelplan opstellen om zo tot een optimaal mogelijk resultaat te komen.

Klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

Terugkerende knieklachten, een aanhoudende tenniselleboog of voetklachten waar. U nog steeds last van heeft terwijl u al wel zooltjes heeft?
Als manueeltherapeut ben ik opgeleid om verder te kijken dan alleen waar de pijn wordt gevoeld. In sommige gevallen komt het voor dat de pijn ergens anders wordt gevoeld dan waar het probleem zich bevindt. Door middel van testen en een vraaggesprek kan ik u helpen om hier duidelijkheid over te krijgen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Knieklachten die voortkomen uit een beperkte mobiliteit van de voet (‘Bent u weleens door uw enkel gegaan en heeft u daar nooit aandacht aan besteed?’)
  • Een tenniselleboog die deels veroorzaakt wordt door problemen in de nek
Foto: Beeldboot/Gertjan Kooij

Na het onderzoek zal ik beoordelen welke aspecten behandeld kunnen worden en zal ik in overleg met u een behandelplan worden opstellen om zo tot een optimaal mogelijk resultaat te komen.

Wilt u weten wat ik voor u kan doen of wilt u vrijblijvend advies inwinnen?
Neem gerust contact met mij op; ik help u graag!

naar contact

Terug