Langdurig bestaande klachten in lichaam

Langdurige en/of terugkerende nek- en rugklachten

Een stijve, pijnlijke nek of rug. Soms meer aanwezig soms minder maar altijd sluimerend op de achtergrond. Herkent u dit? Dan wordt het tijd om daar eens goed naar te laten kijken.
Als manueeltherapeut ben ik opgeleid om door middel van een grondig vraaggesprek en uitgebreide testen te zoeken naar factoren die een rol spelen bij het in standhouden van klachten in de rug of de nek. Ik kijk dan onder andere naar:

  •  Houding
  • Bewegingspatronen
  • Functies van zenuwen en spieren
  • Gewrichten (zowel in de regio van de klachten als gewrichten die daarmee verband houden)
  • Andere bijdragende factoren als werk, sport en hobby’s

Na het onderzoek kan ik meteen beoordelen welke aspecten er zijn die behandeld kunnen worden en zal ik in overleg met u een behandelplan opstellen om zo tot een optimaal mogelijk resultaat te komen.

Foto: Beeldboot/Gertjan Kooij

Klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

Terugkerende knieklachten, een aanhoudende tenniselleboog of voetklachten waar u nog steeds last van heeft terwijl u al wel zooltjes heeft?

Als manueeltherapeut ben ik opgeleid om verder te kijken dan alleen waar de pijn wordt gevoeld. In sommige gevallen komt het voor dat de pijn ergens anders wordt gevoeld dan waar het probleem zich bevindt. Door middel van testen en een vraaggesprek kan ik u helpen om hier duidelijkheid over te krijgen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Knieklachten die voortkomen uit een beperkte mobiliteit van de voet (‘Bent u weleens door uw enkel gegaan en heeft u daar nooit aandacht aan besteed?’)
  • Een tenniselleboog die deels veroorzaakt wordt door problemen in de nek
Foto: Beeldboot/Gertjan Kooij

Na het onderzoek zal ik beoordelen welke aspecten behandeld kunnen worden en zal ik in overleg met u een behandelplan worden opstellen om zo tot een optimaal mogelijk resultaat te komen.

Wilt u weten wat ik voor u kan doen of wilt u vrijblijvend advies inwinnen?
Neem gerust contact met mij op; ik help u graag!

Contact

Mijn hoofdpijn is nu zo goed als verdwenen!


'Al ruim veertig jaar tobde ik met hoofdpijn. Na een gedegen intake bij Carla (waarin serieus naar me werd geluisterd) werd door haar een uiterst effectieve behandeling gestart. Fijn dat ze steeds goed uitlegt wat ze doet. Mijn hoofdpijn is nu zo goed als verdwenen. Het bleek dat mijn kaak en nek de oorzaak waren. Carla heeft duidelijk verstand van haar vak!'

- Tineke -

FysioPlus van Usen - Vleuten - Utrecht
2020-05-08T13:22:27+02:00

- Tineke -

'Al ruim veertig jaar tobde ik met hoofdpijn. Na een gedegen intake bij Carla (waarin serieus naar me werd geluisterd) werd door haar een uiterst effectieve behandeling gestart. Fijn dat ze steeds goed uitlegt wat ze doet. Mijn hoofdpijn is nu zo goed als verdwenen. Het bleek dat mijn kaak en nek de oorzaak waren. Carla heeft duidelijk verstand van haar vak!'

“In korte tijd was ik van zowel mijn wazige zicht als van mijn hoofdpijn verlost”


"Na een correct uitgevoerde staaroperatie bleef ik een wazig zicht houden die tot hoofdpijn leidde. In het ziekenhuis kreeg ik verschillende onderzoeken maar de oorzaak bleef onduidelijk.  Tot ik bij Carla kwam die ruim de tijd nam om mijn klachten aan te horen en mij te onderzoeken. Tijdens de intake begon zij al met de behandeling. In korte tijd was ik van zowel mijn wazige zicht als van mijn hoofdpijn verlost."

- Elly -

FysioPlus van Usen - Vleuten - Utrecht
2020-05-08T13:38:13+02:00

- Elly -

"Na een correct uitgevoerde staaroperatie bleef ik een wazig zicht houden die tot hoofdpijn leidde. In het ziekenhuis kreeg ik verschillende onderzoeken maar de oorzaak bleef onduidelijk.  Tot ik bij Carla kwam die ruim de tijd nam om mijn klachten aan te horen en mij te onderzoeken. Tijdens de intake begon zij al met de behandeling. In korte tijd was ik van zowel mijn wazige zicht als van mijn hoofdpijn verlost."

“Ze gaat voor blijvend resultaat!”


"Na een lange periode van bijna dagelijks hoofdpijn en vervelende oorklachten vond Carla de oorzaak snel in mijn kaak en nek-hals regio. Haar aanpak is kundig, nieuwsgierig en energiek, én ze gaat voor blijvend resultaat!" 

- Nadine -

FysioPlus van Usen - Vleuten - Utrecht
2020-05-08T13:42:10+02:00

- Nadine -

"Na een lange periode van bijna dagelijks hoofdpijn en vervelende oorklachten vond Carla de oorzaak snel in mijn kaak en nek-hals regio. Haar aanpak is kundig, nieuwsgierig en energiek, én ze gaat voor blijvend resultaat!" 

‘”Ik kwam niet verder bij de ‘gewone’ fysio”


"Ik had al een hele tijd last van mijn schouderblad die niet goed functioneerde na een operatie en waarbij ik niet verder kwam bij een 'gewone' fysio. Bij Carla kwam ik terecht bij een echte professional waarbij ik wel heel snel verbetering kreeg."

- Nienke -

FysioPlus van Usen - Vleuten - Utrecht
2020-05-08T13:27:40+02:00

- Nienke -

"Ik had al een hele tijd last van mijn schouderblad die niet goed functioneerde na een operatie en waarbij ik niet verder kwam bij een 'gewone' fysio. Bij Carla kwam ik terecht bij een echte professional waarbij ik wel heel snel verbetering kreeg."
0
0
FysioPlus van Usen - Vleuten - Utrecht

Terug