Specialisaties

Craniofaciaal therapie (kaakfysiotherapie)

Foto: Beeldboot/Gertjan Kooij

Craniofaciaal therapie is een vorm van gespecialiseerde manuele therapie die klachten behandelt die gerelateerd zijn aan of gelegen zijn in het aangezicht, de nek, de hals, het kaakgewricht en het zenuwstelsel behorend tot deze gebieden. Zoals u ziet is kaakfysiotherapie een onderdeel van craniofaciaal therapie.

De therapie wordt gegeven door gespecialiseerde en geregistreerde fysio-manueel therapeuten en behandelingen worden vaak in samenspraak met de tandarts, KNO-arts, kinderarts, orthodontist en/of neuroloog uitgevoerd. De behandeling bestaat deels uit manueel therapeutische technieken in het hoofd-, nek en gezichtsgebied maar zal ook uit een individueel begeleidingsprogramma bestaan dat zich richt op het dagelijks gedrag van de patiënt.

Voor meer informatie omtrent de werkwijze van deze gespecialiseerd manueel therapeut, een uitgebreid overzicht van indicaties en/of aandoeningen, behandelmogelijkheden en de opleiding kunt u ook terecht op www.crafta.nl. Voor een korte uitleg en werkwijze over CRAFTA® kunt u hier klikken

 

Manuele therapie

Foto: Beeldboot/Gertjan Kooij

Manuele therapie is een specialisatie van de fysiotherapie. Hierin wordt geleerd zorgvuldig het probleem te onderzoeken en zo een grondige analyse van het probleem te maken en een op maat gemaakte behandeling voor u te starten. Naast het manipuleren en mobiliseren zijn belangrijke aspecten van dit concept de neurodynamische technieken (mobiliteit van het zenuwestelsel) en de integratie van het klinisch redeneren.

Bij FysioPlus van Usen werkt men via het Maitland® Concept, een erkende opleiding door de NVMT (Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie) en de IFOMT (International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists).

Dry needling

Dry needling is een methode die wordt toegepast na een extra opleiding en behandelt triggerpoints in de spieren. Door middel van een naald, vergelijkbaar met een acupunctuurnaald, wordt het triggerpoint (een spierknoop) aangeprikt. Vermoeidheid, pijn en stijfheid zijn klachten die voor kunnen komen bij een triggerpoint. Dry needling is een techniek als aanvulling op de reguliere behandeling en zal dus altijd geïntegreerd en in overleg worden toegepast.

Wilt u weten wat ik voor u kan doen of wilt u vrijblijvend advies inwinnen?
Neem gerust contact met mij op; ik help u graag!

Contact

Terug